Monday, June 29, 2009

kõige algus...

Kui kõik ausalt ära rääkida siis tuleks alustada päris algusest. Eks oma kodu plaan oli meil juba päris ammu. Alati oleme kujutanud ennast elamas pigem linna lähedal maal omas majas, kui kuskil korteris keset linna. Seega esimeseks majaehitamise kohaks pidasimegi Kukumäge - maatükk Võhandu jõe ääres, Väiso külas, mis Veikole kingitud vanaisa poolt. Suure tuhinaga mõõtsime seal juba maad ning valisime majaprojekte ning tegime arvutusi, kuniks selgus elektri krundile vedamise hind. 100 000kr vähemalt :S See tõmbas Kukumäe talu plaanidele suhteliselt jämeda kriipsu peale, kui ainuüksi elektri peale läheb nii palju raha, siis vaja on veel ka ju vett ja kanalisatsiooni. Samuti polnud ligipääsu teed sellises seisukorras, et oleks võimaldanud suurte masinatega ligipääsu. Seega raske südamega pidime hakkama otsima uusi lahendusi ja variante.
Üheks kriteeriumiks oli nüüd elektri ja vee olemasolu krundil. Otsisime kuulutusi kohalikest lehtedest ja internetist, käisime isegi vaatamas ühte kohta, kus loodus oli ilus kuid krunt väike ning ehitised suhteliselt kehvas seisukorras, kuid hind soolane.
Mingil hetkel tuli meelde, et isa oli aastaid tagasi ostnud ühe talukoha linna lähedale Navile, kus ta ise midagi ei teinud. Mõtlesimegi, et küsime, kas ta on nõus seda meile müüma ning tema oligi nõus :) Nii saigi alguse meie oma kodu rajamise lugu Vana-Lukka tallu.

No comments:

Post a Comment